Refreshing Toner 250ml

Deze verfrissende toner bevat 1% glycolzuur en 4% niacinamide. Herstelt de pH waarde van uw huid en heeft een milde exfoliërende werking, zo voelt de huid weer fris en egaal aan.

Niacinamide (vitamine B3) helpt huidproblemen aan te pakken zoals grove poriën, fijne lijntjes en pigmentatie. De hoge concentratie niacinamide verbetert de poriestructuur en helpt je poriën weer hun normale vorm aan te nemen. De huidbarrière wordt versterkt en je huid voelt gladder aan en ziet er egaler uit.

Glycolzuur zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen; het 'exfolieert' de huid. Door het opstapelen van dode huidcellen wordt de huid dof en grauw en neemt de kans op het ontstaan van onzuiverheden en schilfers toe.
Daarnaast kan je huid beter vocht vast houden en worden oppervlakkige pigmentvlekken minder zichtbaar.
Volgens onderzoek kan glycolzuur beschermend werken tegen zon schade.

Een huid voelt zich prettiger wanneer deze licht zuur is. Veel huidproblemen (waaronder acne en puistjes) worden veroorzaakt (of verergeren) doordat de huid te basisch is. Bacteriën leven en vermenigvuldigen zich namelijk het best in een basische omgeving. In een zure omgeving kunnen bacteriën niet overleven. Een zuur product zoals deze toner beschermt de zuurmantel van de huid, waardoor bacteriën en invloeden van buitenaf minder
schade kunnen aanrichten. De pH waarde van deze toner is pH 3,5.

Het percentage glycolzuur in de toner is 1%. Hierdoor wordt de huid niet extra gevoelig voor UVA en UVB, maar we raden aan om dagelijks een zonbescherming te gebruiken.

Geschikt voor alle huidtypen.
Aanrader voor de huid met tekenen van onbalans, puistjes, gerstekorrels en/of hyperpigmentatie.

Niet geschikt voor het verwijderen van oogmake-up of als reinigingsproduct
2x per dag na het reinigen aanbrengen met een wattenschijfje of de vingertoppen
Tip: neem ook hals en decolleté mee in je skincare routine

25,90 €